Info & Video

 

ENERGII REGENERABILE

Pot fi considerate energii regenerabile acele forme de energie provenite din surse a căror utilizare nu prejudecă resursele naturale pentru generaţii viitoare sau care prin caracterul lor intrinsec se regenerează sau nu sunt epuizabile la scara timpurilor umane.

BIOMASĂ USCATĂ ŞI LEMNE BIOLOGICE

Obţine tot mai multă importanţă şi creşte in fiecare an producţia lemnelor biologice şi a biomasei uscate, obţinute din exploatarea raţională a pădurilor. Biomasa uscată şi lemnele biologice, ca să aibă dreptul de a se numi astfel, trebuie să posede următoarele caracteristici:

  • abaterea plantelor deja moarte, fără a ataca plantele vii;
  • frunze, ramuri, reziduuri de la curăţirea pădurilor;
  • exploatarea raţională a pădurilor, plantarea a 4 arbori noi penru fiecare copac tăiat;
  • protejarea arborilor seculari, a speciilor rare, a pădurilor de o valoare storică, a habitaturilor şi a ecosistemelor;
  • prelucrarea ecolgică (cu instrumente ecologice);
  • lipsa costurilor suplimentare, ca cele de transport (deci, trebuie să se ia in consideraţie producţia locală);

PELLET

pellet_miniLemnul in pellet sau peleţi, este un combustibil fabricat din rumeguşul secat şi compresat in formă de cilindrii mici cu un diametru de câţiva milimetri. Capacitatea ligninei, conţinută in lemn, de a lega, permite obţinerea unui produs compact, fără a adăuga substanţe chimice. Se obţine astfel, un combustibil natural de o eficienţă inaltă. Datorită presării, puterea calorifică a pelletului, in paritate de volum, şi nu de greutate, este aproximativ dublă faţă de lemne. Asupra randamentului caloric are o influienţă şi procentul de lemne dure din compoziţia pelletului. Pelletul este utilizat pentru sobe şi cazane de ultima generaţie, ca substitut a aşchiilor de lemn. Aceasta a dus la o serie de imbunătăţiri de tip ecologic, energetic şi de gestiune a sistemului de incălzire, faţă de sobole tradiţionale.

 LEMN

legno_miniLemnul este un combustibil obţinut din tulpina şi ramurile arborilor şi din arbuştilor. După ce este tăiat şi uscat, lemnul poate avea o varietate intreagă de utilizări:

  • producerea hârtiei
  • pentru a fi sculptat
  • in construcţii
  • ca si combustibil

segaturaRUMEGUŞ

Deşeuri de lemn în formă de aşchii mărunte, asemănătoare cu tărâţele, rezultate din tăierea lemnului cu ferăstrăul; rumegătură. In calitate de combustibil, poate fi compresat in pellet sau folosit in forma lui originală.

AŞCHII DE LEMN

cippato_mini_2Sunt bucăţi mici de lemn obţinute in urma prelucrării lemnului, ce sunt considerate, de obicei, deşeuri. Astăzi, insă, datorită tehnologiilor avansate aceste deşeuri pot fi valorificate, fiind utilizate in calitate de combustibili biologici.

CEREALE

Grup de plante din familia gramineelor (grâu, porumb etc.), cu rădăcini fasciculate, tulpini neramificate şi fructele cariopse, ale căror seminţe servesc ca hrană omului sau animalelor şi ca materie primă în industria alimentară.

cerealeDatorită tehnologiilor avansate, astăzi cerealele pot fi utilizate şi in calitate de combustibil pentru cazane de ultima generaţie, reprezentând astfel o sursă de energie alternativă.

In afară de cele menţionate mai sus, pot fi utilizate  toate materialele cu bază lemnoasă ce sunt marunţite, precum coji de nuci, migdale, seminţe de floarea soarelui, seminţe de fructe, sâmburi de fructe, răpită, etc.

Contact

SC GAMMA-TOTAL INSTAL SRL
Str. B-dul Mihai Eminescu, 163 B
Telefon:
0732 127 875
Email:
office@gammatotalinstal.ro
liviuciubotariu@yahoo.com

Share